Här hackar Anonymous den iranska presidentens direktsända tv-tal

av | feb 15, 2023 | Anonymous

Mitt under den iranska presidentens direktsända tv-tal så avbröts sändningen av en grupp hackare som skickade ut sitt eget, regimkritiska budskap.

“Death to Khamenei” – död åt Khamenei.

Ali’s Justice (Edalat-e Ali) en grupp hackare har tagit på sig ansvaret för att ha hackat livesändningen av en iransk statlig TV- och radiostation för att störa och köra ut sitt eget regimkritiska budskap Irans president Ebrahim Raisis tal under revolutionsdagens ceremonier.

Talet hölls den 11 februari 2023 på Azadi-torget i Teheran, där en stor folkmassa hade samlats för att uppmärksamma landets 44-årsjubileum. Det var en möjlighet för regeringen att visa sin popularitet, men dess ansträngningar saboterades av hacktivistkollektivet Ali’s Justice (Edalat-e Ali). Hackarna avbröt den statliga TV-sändningen och sände istället sloganen “Död åt Khamenei” och uppmanade folk att ta ut sina pengar från statliga banker. Dessutom uppmuntrade de medborgarna att delta i protester mot regeringen, som skulle hållas den 16 februari 2023.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: