Hackarna bekräftar att de blivit av med sina servar och hånas av Anonymous

av | feb 24, 2023 | Anonymous

Close-up Photo of Guy Fawkes Mask

Anonymous Sudan bekräftar nu att de har blivit av med viktiga delar av det system som de använder för att attackera utvalda mål i utvalda länder. Samtidigt hånas gruppen nu av det riktiga hackarkollektivet Anonymous – som tagit avstånd från Anonymous Sudan.

Det var under natten och morgonen mot igår torsdag som svenska privata aktörer analyserade skräptrafiken som skickats mot svenska system, däribland myndigheter, företag och flygplatser. Under onsdagen så inleddes en liknande kampanj av gruppen men nu riktad mot Danmark där danska flygplatser angreps i en första våg.

Planerade attacker

Analyserna ledde till IBMs stora tyska molntjänst 61 servrar identifierades – och som togs ned. Därmed kunde gruppen inte fullfölja sina planerade attacker under gårdagen.

Det faktum att gruppen använt kommersiella servrar, köpta, som ingår i en stor molntjänst pekar mot att gruppen har finansiella medel att hålla igång sin olagliga verksamhet vilket i sin tur tydligt indikerar att det inte handlar om en grupp engagerade aktivister utan statsunderstödda hackare. Aktivister använder vanligen kapade servrar, gratis, för att vara tydlig.

Anonymous Sudan har också nu medgett att de är medlemmar av ryska Killnet och det meddelandet ligger som ett “pinned” message i gruppen kanal på Telegram.

Riktiga Anonymous

Det riktiga hackarkollektivet Anonymous har tagit avstånd från den här gruppen och klargjort att de inte ingår i kollektivet. Anonymous bedriver sedan närmre ett år en kampanj på nätet riktad mot Ryssland och ryska intressen. Nu när Anonymous Sudans servrar tagits ned så hånas Anonymous Sudan av kollektivet. Meddelandet ovan kan ses som en krigsförklaring vilket kan resultera i att det stora hackarkollektivet nu kommer att inleda sin jakt på Anonymous Sudan.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: