Säkerhetsföretag hackade – mycket känslig information läckt

av | jan 23, 2023 | Säkerhet

Detaljerade taktiska planer för förestående polisrazzior, konfidentiella polisrapporter med beskrivningar av påstådda brott och misstänkta, och en rättsmedicinsk utvinningsrapport som beskriver innehållet i en misstänkts telefon har stulits och läckts i samband med ett intrång i säkerhetsföretaget ODIN Intelligence.

ODIN Intelligence är ett teknikföretag som tillhandahåller appar och tjänster till polisavdelningar och intrånget är synnerligen allvarligt då mycket känslig information stulits.

Gruppen bakom intrånget skriver i ett meddelande, som lämnades på ODIN:s webbplats, att de hackade företaget sedan bolaget grundare och vd Erik McCauley avfärdade en rapport från amerikanska Wired, som upptäckte att företagets flaggskeppsapp SweepWizard, som används av polisen för att koordinera och planera razzior med flera byråer, var osäker och läckte känslig information om kommande polisinsatser till den öppna webben.

Wired

Hackarna publicerade också företagets privata Amazon Web Services-nycklar som används för att komma åt all den information som lagras i ODIN Intelligences moln.

ODIN utvecklar och tillhandahåller appar, som SweepWizard, till polisavdelningar över hela USA. Företaget bygger också teknologier som gör att myndigheter kan fjärrövervaka dömda sexförbrytare. ODIN har kritiserats för att de erbjudit myndigheter ett ansiktsigenkänningssystem för att identifiera hemlösa och för att ha använt ett nedsättande språk i sin marknadsföring.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian