Mjukvara, dokument och information har läckt ut från Cellebrite och svenska MSAB

av | jan 14, 2023 | Anonymous

Mjukvara, dokument och information har läckt ut från Cellebrite och svenska MSAB har läckts och publicerats på nätet. Cellebrite och MSAB säljer mjukvara och verktyg för att låsa upp och samla in information från främst mobiltelefoner.

Informationen har läckts av vad som uppges vara en visselblåsare, någon inne på företaget eller någon med insyn och möjlighet att ladda ned stora mängder data. I informationen finns dokumentation, tekniska dokument och mjukvara:

  • Jan 13, 2023: An anonymous whistleblower sent us phone forensics software and documentation from Cellebrite and MSAB. These companies sell to police and governments around the world who use it to collect information from the phones of journalists, activists, and dissidents. Both companies’ software is well documented as being used in human rights abuses[1][2][3] The leaks are available for download as torrents[4][5] or direct download[6][7]

enlacehacktivista.org

Informationen har även publicerats vis DDoS Secrets

Cellebrite är ett israeliskt bolag som säljer verktyg och konsultuppdrag till olika polismyndigheter. MSAB är ett företag, med kontor i Stockholm, verksamt inom samma bransch med liknade produkter.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: