Intrång på MailChimp – WooCommerce kontot hackat

av | jan 18, 2023 | Säkerhet

person using laptop computers

WooCommerce har gått ut med en varning till de kunder som anslutit sig till e-handelslösningens nyhetsbrev. I samband med ett intrång på Mailchimp så är WooCommerce en av de som fått sitt konto hackat.

WooCommerce har nu fått ut med en varning till alla sina kunder som prenumererar på nyhetsbrevet:

Den 12 januari 2023 underrättades vi om ett obehörigt intrång i Mailchimp, ett kommunikationsverktyg WooCommerce använder för att skicka e-post till kunder som har valt att delta. Vårt konto är ett av 130+ som verkar ha påverkats av denna säkerhetsincident.

Denna överträdelse kan ha resulterat i att en del av informationen du har delat med oss, inklusive ditt namn, butiksadress och e-postadress, har avslöjats. Ingen betalningsdata, lösenord eller annan känslig säkerhetsinformation är en del av detta brott.

Din butiks- och kunddata har inte påverkats av denna incident, inte heller dina WordPress.com- eller WooCommerce.com-konton. Detta var inte ett brott mot WordPress.com eller WooCommerce.com.

Spammare

Av den information som kan ha stulits så är användarnas e-postadresser det som kan ha ett värde för nätets alla spammare som alltid är på jakt efter aktuella, aktiva e-spostadresser..

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: