Apple jobbar fortfarande på att lansera en egen musiktjänst för klassisk musik

av | jan 19, 2023 | Musik, Nöje

Apples nya musiktjänst för klassisk musik borde redan ha varit här men tjänsten är försenad men projektet är ingalunda nedlagt – Apple jobbar fortfarande på Apple Musical Classic avslöjar kod i iOS 16.2 Beta.

Ett exempel:

Apple ändrade en textrad som kommer att visas i iPhones vanliga musikapp från “En genväg till Apple Classical” till “Öppna i Apple Music Classical”, vilket tyder på att Apple har ändrat namnet på appen, åtminstone preliminärt. En annan kodrad säger “Utforska den här artisten i appen designad för klassisk musik.”

Förvärvade

I augusti 2021 tillkännagav Apple att de förvärvade den klassiska musiktjänsten Primephonic och planerade att släppa en dedikerad klassisk musikapp 2022 men appen har ännu inte lanserats och Apple har varit tyst om planerna. Primephonic stängdes ned i september 2021 och prenumeranter fick ett gratis sex månaders Apple Music-prenumeration.

Pressmeddelande

“Apple Music planerar att lansera en dedikerad klassisk musikapp nästa år som kombinerar Primephonics klassiska användargränssnitt som fansen har vuxit att älska med fler tillagda funktioner”, stod det i Apples pressmeddelande 2021. Apple lovade att den skulle inkorporera de bästa funktionerna hos Primephonic, inklusive “bättre bläddrings- och sökmöjligheter efter kompositör och efter repertoar” och “detaljerade visningar av klassisk musiks metadata.”

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian