Nintendo hade planer på att lansera en Nintendo Switch Pro men planerna skrotades

av | dec 29, 2022 | Nintendo Switch

black tablet computer on white tableRyktet har snurrat runt i flera år – Nintendo har en större, mera kraftfull spelkonsol på gång – en Nintendo Switch Pro. Nintendo själva har antingen förnekat eller valt att inte kommentera frågor om en ny. kraftfullare enhet. Nu kommer nya uppgifter som pekar mot att det fanns planer, högst sannolikt även prototyper på en Nintendo Switch Pro.

Enligt Digital Foundrys John Linneman så har flera inom Nintendo som han talat med bekräftat att en “mellangenerations Switch-uppdatering” initialt var planerad men Nintendo valde att istället fokusera på att bygga en helt ny konsol. Nintendo har ännu inte officiellt tillkännagett sitt nästa videospelssystem och Linneman säger att han inte förväntar sig att det kommer att släppas någon ny konsol förrän tidigast 2023.

“Så jag tror vid ett tillfälle internt, vad jag kan förstå från att prata med olika utvecklare, är att det var någon sorts mellangenerations Switch-uppdatering planerad vid ett tillfälle och det verkar inte längre hända”, säger Linneman i Digital Foundry podcast.

Varannan gång

Det kan också finnas skäl för Nintendo att vara försiktiga när det gäller ny hårdvara, något Linneman också spekulerar i. De senaste generationerna, GameCube gick inte bra, vilken efterträddes av den fantastiska Wii-konsolen. Den efterföljande konsolen, Wii U, blev ingen större succé medan följande konsol, Switch, är en av de mest sålda konsolerna för närvarande. Nintendo har, historiskt lyckats varannan gång vilket kan vara anledningen till att Nintendo den är gången är extra försiktiga.

Nintendo gör det de brukar – tiger som muren.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian