Christine McVie: En unik röst har tystnat

av | dec 2, 2022 | Musik, Nöje

Christin McVie, en av medlemmarna i Fleetwood Mac, har gått ur tiden, 79 år gammal. En unik röst, unik musikskapare och musiker har tystnat.

Christin McVie var en viktig del i familjen Fleetwood Mac. Det är lika bara att kalla gruppen för en familj därför att de var mer än bara en samling musiker som spelade tillsammans. Fleetwood Mac var en grupp där fyra av fem varit tillsammans, brutit upp men ändå kunnat att fortsätta att arbeta tillsammans och skapa fantastiskt musik. Christine McVie var ett tag gift med bandets basist John McVie. Det var också en familj där olika delar gjorde projekt tillsammans utanför gruppen och familjen. Fleetwood Mac kunde också vara borta från scenerna länge innan de samlas och återvände. Musiken var det som överbryggde tid, förhållanden och egna projekt.

Här är en spellista med McVies musik (kräver Apple Music):

Christin McVie var en del av denna familj med en unik röst och ett unikt sätt att närma sig musik och skapa musik. För dig som inte är bekant med gruppen så är Christin McVie den som spelar piano och klaviatur i gruppen.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian