Snart kanske Apple lanserar månatliga uppdateringar

av | nov 20, 2022 | Säkerhet

Testerna av det som kallas Rapid Security Response kan innebära att Apple nu går över till mer regelbundna, kanske, månatliga uppdateringar av iOS och iPadOS.

Rapid Security Response är ett sätt att snabbt få ut uppdateringar, mindre uppdateringar i storlek, på ett snabbare sätt än nu. Det är uppdateringar som kan vara viktiga säkerhetsuppdateringar men där koden, enbart den uppdaterade koden, kan distribueras vilket ger uppdateringar som du kan ladda ned och installera snabbare.

Apple testar ett nytt, snabbare system att få ut viktiga uppdateringar

Uppdateringar

Dagens uppdateringar är inte sällan rätt stora vilket gör att de tar tid att ladda ned och de tar tid att installera. Anledningarna till det kan vara flera men en kan vara, att för att säkerställa att en funktion uppdateras korrekt, så plockas hela segmentet, en större del av all kod som är knuten till funktionen ut och uppdateras. Hela kodesegmentet tas med, även om uppdateringen i sig är ganska liten.

Rapid Security Response är mindre kod, mindre delar och det resulterar i mindre uppdateringar.

Det skulle kunna betyda att Apple nu drar igång regelbundna, återkommande månatliga uppdateringar för att åtgärda buggar och inrapporterade problem. För oss som användare skulle det innebära snabbare uppdateringar och förhoppningsvis färre problem.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian