Pro-ryska aktivister slog ut EU parlamentets hemsida med en överbelastningsattack

av | nov 23, 2022 | Säkerhet

Webbplatsen för Europaparlamentet har tillfälligt gjorts otillgänglig i en DDoS-attack (Distributed Denial of Service) som genomförts av en pro-ryska grupp som kallar sig Anonymous Russia.

Europaparlamentets ordförande har bekräftat händelsen och sa att parlamentets “IT experts are pushing back against it & protecting our systems.”

Generaldirektören för kommunikation och talesman för Europaparlamentet, Jaume Dauch, har också kommenterat och sagt att avbrottet orsakades av en pågående DDoS-attack. Webbplatsen var svår eller omöjligt att nå för en kort period. När detta skrivs så är webbplatsen upp igen och fullt ut fungerande.

Europa-Parlamentet

Attacken kom efter att Europaparlamentet pekat ut Ryssland som en statlig sponsor av terrorism och parlamentsledamöter krävde ytterligare internationell isolering av Ryssland. Resolutionen antogs på onsdagen efter den senaste utvecklingen i Rysslands anfallskrig mot Ukraina.

“Parlamentet uppmanar EU att ytterligare isolera Ryssland internationellt, inklusive när det kommer till Rysslands medlemskap i internationella organisationer och organ som FN:s säkerhetsråd”,skriver parlamentet i ett pressmeddelande.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian