Nintendo klarar förväntningarna men aktien faller efter sänkt prognos

av | nov 9, 2022 | Nintendo Switch

Nintendo Co.-aktien föll med 7,1% på onsdagen efter att företaget sänkt sin räkenskapsårsprognos för Switch-konsolförsäljningen med 10% till 19 miljoner enheter. Det är den största nedgången på över ett år för den Kyoto-baserade speltillverkaren.

Rörelsevinsten för kvartalet som slutade september var 118,7 miljarder yen (809 miljoner dollar), upp från 100,2 miljarder yen samma period ett år tidigare. Nintendo reviderade upp sin nettovinstprognos för året och pekade på den svagare yenen som en viktig orsak men höll sin förväntade rörelsevinst för helåret på 500 miljarder yen.

– Nettoomsättning denna period – 656,9 miljarder yen
– Rörelsevinst denna period – 220,3 miljarder miljarder yen
– Ordinarie vinst denna period: 322,4 miljarder yen

– Switch hårdvara totalt: 114,33 miljoner
– Switch mjukvara totalt – 917,59 miljoner

– Total Switch-försäljning denna period – 6,68 miljoner
– Standard Switch-försäljning denna period – 2,23 miljoner
– Byt OLED-försäljning denna period – 3,52 miljoner
– Switch Lite försäljning denna period – 92 miljoner

* yen är 0,073766915 kronor

Minskad försäljning

Även om resultatet var i närheten av det förväntade så räknar Nintendo med en minskande försäljning vad gäller hårdvara, i första hand spelkonsolen Nintendo Switch. Lågkonjuktur, en svag valuta och fortsatta problem med att få fram komponenter anges som orsak.

Siffror

Nintendos ekonomiska redovisning innehåller av förklarliga skäl en massa siffror som förmodligen är mindre intressanta för oss som spelar men det finns även en del matnyttigt i redovisningen:

  • Det har nu laddats ned 800 miljoner spel via Nintendos tjänster. På bara drygt sex år så har den delen passerat all fysisk försäljning sedan 1983.
  •  Nintendos nättjänst, Switch Online, har nu 36 miljoner prenumeranter
  • Nintendo har hills sålt 77 miljoner amiibo-figurer

Amiibo-figurer är figurer, som finns med i spelen som kan användas i kombination med Nintendos spel.

Switch

Så hur många spelar Nintendos Switch då – 106 miljoner spelare visar Nintendos egna siffror.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: