Musiktipset: Bruce Springsteen – Only the Strong Survive

av | nov 13, 2022 | Musik, Nöje

The Boss är tillbaka, Bruce Springsteen har gjort ett album med andras musik – Springsteen ville göra ett album där han bara fick sjunga. Så han valde ut ett antal låtar, spelade in dem och här är resultatet – ett alldeles utmärkt resultat ska tilläggas.

Det ska sägas direkt – jag är en stor Springsteen-fan och lyssnar i princip på allt han gjort och jag gillar i stort sett också allt han har gjort. så när denna folkpensionär, han hade kunnat pensionera sig för flera år sedan, bestämmer sig för att plocka ut ett antal favoritlåtar och sedan spela in dem med full orkester, violiner och allt som kärvs för att ge låtarna rättvisa så blir det rätt bra.

Rötter

Det är mycket soul och musikens rötter – Springsteens rötter för all del även om han kommer från New Jersey så är soul den röda tråd som går genom hans och the E-Street bands musik. Springsteen är rock, blues men han är ännu mera soul. Femton låtar som The Boss har valt ut är inte 15 enkla låtar. det är inte de mest kända eller de mest spelade – så enkelt för sig gör inte Springsteen. Jag vet inte om det är av respekt eller något annat men arrangemangen ligger mycket nära originalen och kanske bestämde sig Springsteen för att den här gången skulle han göra det hela albumets tillblivelse motiveras av – han ville sjunga. Det var motivationen. Han ville spela in ett album med andra låtar och sjunga dem.

Eget

Visst, han hade kunnat försöka att hitta på något, lägga till något eget och kanske rent av försöka att experimentera och skapa egna versioner fast frågan är till vilken nytta – för att utmana, provocera eller något annat skäl när han egentligen ville sjunga. Säkert, lite för tillbakalutat och kanske rent av lite småfegt?

Kanske, eller så har Bruce Springsteen sjungit och spelat in låtarna som han vill att de ska låta.

Betyg

blank

 

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian