Macken har fluktat in:

Kolla in när ZZ Top svänger loss i “Under pressure” med en bas som har 17-strängar

av | nov 12, 2022 | Musik

Headphones_music_iphone_dr_dre_apples_beats_audio_wire_1920x1200

ZZ Top har en ny basist, Elwood Francis, som tagit över efter Dusty Hill som gick bort i juli 2021. Bandet orkar fortfarande efter över 50 år på scenen och nyligen baxade Francis ut den här basen – med 17 strängar.

– Jag sökte på internet på natten [och] visade en bild på denna galna 17-strängade bas. Jag skickade en bild till [ZZ Top-gitarrist-sångaren] Billy [Gibbons] och vi skrattade åt den och skämtade om att vi faktiskt försökte använda den, säger Francis till UCR.

Några veckor senare lämnade Billy Gibbons över basen, med alltså 17 strängar, och under en spelning i Huntsville, Alabama nyligen.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: