Gratis är gott: Atom – en riktigt bra editor som är helt gratis

av | nov 29, 2022 | Gratis är gott

Atom är en riktigt bra editor. Konfigurerbar med olika teman och finesser och dessutom helt gratis och utvecklad som Open Source.

Atom är byggt av utvecklare och för utvecklare. Det innebär att du enkelt kan få Atom att se ut som du vll och göra det du vill.

Atom is a desktop text editor application based on web technologies. Like other desktop apps, it has its own icon in the dock, native menus and dialogs, and full access to the file system. Open the dev tools, however, and Atom’s web-based core shines through. Whether you’re tweaking the look of Atom’s interface with CSS or adding major features with HTML and JavaScript, it’s never been easier to take control of your editor.

What’s new in version 1.63.1

Updated on Nov 28 2022

This is the last release of Atom. We will be archiving Atom and all repositories under the Atom organization on December 15, 2022.

You can learn more about the official sunset of Atom in our blog post.

Atom Core
  • atom/atom#25709 – Fix File -> Open… menu on macOS

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: