Apptipset: Ta bättre Macro-bilder med Macro by Camera+

av | nov 12, 2022 | Tipset: Appar & Program

Macro by Camera+ är en ny app från utvecklarna av Camera+ med ett tydligt fokus – macrobilder.

Macroläget är nytt i iPhone 13 Pro-modellerna och Apple har ett macroläge som aktiveras automatiskt. Med Macro by Camera+ så kan du styra var fokus ska ligga i dina bilder och allt sköts inte riktigt lika automatiskt som i standardappen för din kamera vilket ger dig som fotograf mer kontroll.

Sätta fokus

Du sätter fokus precis som i standardappen – peka, peta där du vill att fokus ska vara i din bild vilket är extremt viktigt just med macrobilder därför att skärpedjupet är så extremt kort.

The goal of Macro by Camera+ is to take the fuss out of taking amazing-looking close-up photos. The app intelligently chooses the best lens for your shot, and gives you just the right tools to make your subject shine. And there’s no hardware envy required: Macro is compatible with any iPhone that can run iOS 15!

Alla modeller

Macro by Camera+ möjliggör macrobilder även med andra iPhone-modeller även om du inte kommer riktigt lika nära som med iPhine 13 Pro-modellerna. Alla iPhone-modeller som kan använda iOS 15 kan använda macro med Macro by Camera+.

Priset – bara 27 kronor vilket gör appen till mer än prisvärd.

+Macro by Camera+

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: