Macken spelar: Revolution – Black Friday, om dramatiska händelser i Teheran 1978

av | okt 5, 2022 | Nintendo Switch

Revolution – Black Friday bygger på verkliga händelser och utspelar sig i Teheran 1978 och är ett interaktivt spel där du måste göra val, snabba val och ibland helt livsavgörande val.

Spelet är gratis just nu 5/10-2022 – för iOS/iPadOS.

Du är fotojournalist, mitt i händelsernas centrum, och mitt i en revolution där härskaren, Shahen störtas.

• Val: välj klokt och snabbt. Det påverkar utgången I spelet.
• Filmbilder: Videor, tagna medan du rör dig med kommentator
• Utforska: Utforska en sönderfallande stad under militärlagar. Här finns hemliga högkvarter, demonstranter och hemlig polis.
• Fotograf: Ta bilder i spelet och jämför dem med riktiga foton
• Samla: Lås upp 80+ unika historier från revolutionen – vittnesmål från de som var med.

Prisbelönat

Revolution – Black Friday är ett av spelvärldens mest prisbelönta spel på senare år. För sitt innehåll, för hela upplägget och inte minst för all information, dokumentation och allt innehåll som spelaren kan ta del av. Spelet är som en dokumentärfilm, en berättelse och ett exempel på att även ett dataspel kan fungera som en dokumentation och som ett arkiv för kommande generationer. Du befinner dig mitt i en av vår tids mest omvälvande händelser – när en politisk diktatur faller och ersätts av en annan, en religiös diktatur, i en revolution där folket hade hoppats på ett mer demokratiskt samhälle.

blank

Betyg

Spel: Revolution – Black Friday
Utvecklare: iNK Stories
Betyg:

blank

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian