Här hackas Iranska statstelevisionen – hot mot Khamenei visas i direktsändning

av | okt 9, 2022 | Anonymous

Den Iranska statstelevision ska ha hackats mitt under en direktsändning och ett budskap som uppmanat till fortsatta protester och som uppmanat till död mot den nuvarande regimen och dess ledare Ali Khamenei, rapporterar BBC.

Videoklipp som sprids på sociala medier visar hur en direktsändning bryts och istället visas det en bild på Khamenei med ett kikarsikte riktat mot huvudet och med eld runt omkring sig. Intill den iranske ledaren visades en text  –  ”våra ungas blod droppar från dina händer” och bilder på tre kvinnor som dödats i protesterna. En av de kvinnorna var Mahsa Amini vars död utlöst de landsomfattande orsakat protesterna. Mahsa Amini greps av landets moralpolis och dog i deras försvar.

Sekunder

Avbrottet varade i bara några sekunder innan sändningen återtogs. Gruppen “Adalat Ali” eller “Ali’s Justice” har tagit på sig ansvaret för attacken mot tv-sändningen.

BBC

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian