Apptipset: Titta på stjärnorna med Cosmic Watch

av | okt 8, 2022 | Tips & Råd, Tipset: Appar & Program

Cosmic Watch är en app för din iPhone som tar reda på var du är och sedan få du svar på vilka stjärnor som finns ovanför dig, vilka stjärnbilder som du kan se och mängder av annan information.

Cosmic Watch är ditt eget 3D-planetarium med. mängder av information. Du kan se tidslinjer, var i världen där det är dag, natt och gryning och du kan hela tiden snurra på jordklotet och titta på det ur olika vinklar.

Du har en kompass, kan välja att slå på visning av  olika typer av information och du har det i en mycket elegant och läckert designad app som gör att du alltid kan ha all denna information med dig.

The Cosmic Watch 2.0 is a high quality 3D planetarium and timepiece. This powerful educational tool renders stunning graphics of the earth and sky in real time. It’s a playful and entertaining introduction to Astronomy and Time.

Take an astronaut’s flight over planet earth or explore the solar system. Point your phone or tablet towards the sky and experience it in augmented reality!! Get to know the constellations, stars, and planets in your sky right now! Travel to the past, present and future and see how time is related to the movements of the solar system.

The Cosmic Watch combines basic principles of astronomy with time measurement to deliver a journey through space and time, while providing real time visualisations of your position in the cosmos. The Cosmic Watch 2.0 calculates important astronomical events so you never miss the next cosmic phenomena.

The Cosmic Watch is for everyone who loves the planet earth and wants to unlock the secrets of the celestial vault. It’s a must have for nature lovers and outdoor adventures, amateur astronomers and advanced stargazers, professional astronomers, clock fans, science fiction geeks.

Cosmic Watch has won several app awards including:
• WEBBY AWARD for the Best Educational App 2018
• WIRED and TECHRADAR Best iPhone and iPad apps 2017
• AASL best apps for teaching and learning 2017

Cosmic Watch kostar 79 kronor i App Store.

Cosmic Watch

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian