Apple firar att det nu finns 100 miljoner låtar på Apple Music

av | okt 3, 2022 | Musik, Nöje

Antalet låtar som du kan lyssna på – på Apple Music har nu passerat 100 miljoner meddelar Apple.

Apple Music‌s globala redaktionschef Rachel Newman idag:

Hundra miljoner låtar.

Tjugoett år efter uppfinningen av iTunes och debuten av original-iPoden, har vi gått från 1 000 låtar i fickan till 100 000 gånger så mycket på Apple Music. Det är en fenomenal tillväxt oavsett mått. Musikens hela historia, nutid och framtid är till hands eller röstkommando.
Mer musik än du kan lyssna på under en livstid, eller flera liv. Mer musik än någon annan plattform. Helt enkelt den största musiksamlingen, oavsett format, någonsin.

Hundra miljoner låtar — det är en siffra som kommer att fortsätta att växa och föröka sig exponentiellt. Men det är mer än bara en siffra, som representerar något mycket mer betydelsefullt – den tektoniska förändringen i branschen för musikframställning och distribution under de senaste två decennierna.

Apple

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian