Ozzy kan fortfarande köra häcken av dig vid 73

av | sep 9, 2022 | Musik, Nöje

Ozzy Osbourne borde rimligen inte vara vid liv och han skulle absolut inte släppa album vid 73 år fylld och framför inte tunga hårdrock – men det gör han. Det senaste albumet Patient 9 är inte bara gedigen, välgjord musik; det är också ett grymt bra album.

Det faktum att gubben fyllt 73 syns inte bara i passet – det här är Ozzy Osbournes 13:e soloalbum. Med tanke på alla turer med ambulans, operationer och rapprioetr nom hälsoproblem spå borde Ozzy inte låta så här bra – för det tal att sägas igen; Patient 9 är ett av hans bästa album på länge.

Döden

Förmodligen beror det på ålderns och alla nära möten döden som Prince of Darkness sjunger om just det ämnet – döden men här finns också en slags tjurighet som bottnar i att inte ge upp, lyfta blicken och ta sig vidare. Nu ska inte det tolkas som att Patient 9 handlar om ond bråd död och undergång – inte alls. det är framför allt ett ruggigt bra hårdrocksalbum med en Ozzy som låter bättre än på länge. Han har också kallat in det tunga artilleriet – Tommy Iomi från Black Sabbath, Jeff Beck, Eric Clapton och Zakk Wylde.

Det låter alltså inte som en 73-åring och det låter inte heller som att det är ett gäng folkpensionärer som hanterar instrumenten – tvärtom de kör häcken av de flesta.

Betyg

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian