Nu kan du ställa in ljusstyrkan på din skärm med Display Buddy

av | sep 29, 2022 | Tipset: Appar & Program

Display Buddy är ett populärt program för att styra upplösningen på en bildskärm, speciellt om den önskade upplösningen inte finns i macOS inställningar. Nu kommer Display Buddy med ytterligare en funktion – du kan styra ljusstyrkan.

Inställningarna, om din bildskärm stöder DDC-CI-protokollet, ser du direkt efter det att du har startat programmet. Det krävs alltså inga speciella inställningar. Du kan koppla funktionerna, att styra ljusstyrkan, direkt till ditt tangentbord om du har ett Apple Magic Keyboard. Har du inte det så kan du skapa en genvåg som du kan använda på samma sätt.

Volym

I vissa fall kan du även justera kontrasten och volymen på en extern skärm direkt från DisplayBuddy.  Användare kan även ställa in anpassade genvägar för att växla mellan HDMI/Thunderbolt-portar. DisplayBuddy har också integration med Siri Shortcuts, så att du kan skapa olika förinställningar och växla mellan dem med bara din röst.

Display Buddy har testats med skärmar från LG, Benq, Samsung, Acer med flera och har du köpt skärmen under de senaste fem åren så är chansen stor att det ska fungera.

Display Buddy kostar $12,99 och finns också som ett av alla de program som ingår i SetApp.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: