REPORTAGET

Idag är det dags – nu spelar vi in de första avsnitten av Magasin Mackens podd

av | sep 21, 2022 | B3nken-videopodd

Idag är det dags – inspelning av de första avsnitten av Magasin Mackens podd.

I det första avsnittet så ska vi ställa nya iPhone 14 Pro Max mot en riktig systemkamera för att se om Apples nya telefon verkligen lever upp till epitetet att det ska vara Apples bästa mobilkamera, hittills. Det blir alltså en riktig hårdtest av kameran för att at reda på vad den kan, vad den inte riktigt kan och se om iPhone 14 Pro Max kan mäta sig och matcha en dyr professionell systemkamera.

I avsnitt nummer två så ska vi prata bild och dess betydelse historiskt (lite kort) och hur viktigt det är med bilder i design – på hemsidor, i nätbutiker och vi kommer att plocka ut ett antal hemsidor som vi kikar på. När jag skriver vi så är det jag Mikael Winterkvist tillsammans med proffsfotografen Jens Buström.

Videopodd

Målsättningen är att producera och publicera en videopodd vid inledningen av varje månad och sedan vid halvtid, halva månaden ungefär, så kommer en ljudpodd. Båda poddformaten kommer att innehålla tips på funktioner, tjänster och hur du kan jobba smartare och smidigare.

I huvudsak så kommer vi att använda Apple-prylar såklart men vi kommer att använda anna teknik också, när vi måste. Det betyder att vi också kommer att berätta hur podden görs, med vilka program och med vilken teknik.

Vi kommer att ha inbjudna gäster som kommer att prata om vissa ämnen och det som är inplanerat är sociala medier, kommunikation, debattklimatet – vi kommer att ha med oss en fotbollsexpert, en retorikexpert, två politiker och många fler. Sen blir det naturligtvis också en hel del Apple-teknik där vi ska recensera, visa och tipsa om lika saker.

Först ut – en hårdtest av iPhone 14 Pro Max som kommer i en blogg nära dig inom kort.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: