Anonymous och Ukrainas IT-armé tog ned 2400 ryska hemsidor

av | sep 17, 2022 | Anonymous

Anonymous och den Ukrainska IT-armén meddelar att över 2 400 ryska hemsidor har kapats och stängts ned i samordnad kampanj.

Nu har inte varje enskild hemsida kapats utan till större delen så handlar det om hackade och kapat webbservrar – som sedan helt sonika har stängts ned vilket släckt alla tillhörande hemsidor.

Slår till

Precis när antalet lyckade hack, intrång och kapade datasystem sig ut att ha gått ned så slår Anonymous till igen – tillsammans med Ukrainska hackare inom armén. Det är uppenbart att de ryska datorna fortfarande inte är tillräckligt ellr särskilt väl skyddade trots kriget och trots ett mycket stort antal intrång med påföljande stölder av data som följd.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: