Anonymous kapade och tog över tv-kanaler i St Petersburg

av | sep 12, 2022 | Anonymous

Hackare, Anonymous, lyckades kapa och skaffa sig kontrollen över en tv-tjänst baserad i St: Petersburg. De ordinarie sändningar ersattes med videor från 9/11 och därefter visades bilder och videor från Putins angreppskrig i Ukraina.

Det handlar om en streamingtjänst som används för att distribuera ett stort antal lokala och nationella tv-kanaler. Kapningen gjordes alltså av streamingsystemet – inte kanalerna i sig. Dock så distribuerades den information som hackarna valde att ersätta kanalerna med till att tjänstens kunder under flera timmar.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: