Akamai stoppade rekordstor DDoS-attack i Europa

av | sep 17, 2022 | Säkerhet

På måndagen, den 12 september 2022, stoppade företaget Akamai en riktad överbelastningsattack (DDoS) mot en av sina kunder som uppmättes till 704,8 miljoner paket per sekund.

Målen för attacken var europeiska företag. Den nådde en topp på 704,8 miljoner paket per sekund, vilket är ett nytt oroande rekord och det är den andra attacken mot samma kund på bara tre månader. Akaimai har inte uppgivit vilken kund eller vilka företag det handlar om.

Samma kund

Attacken stoppades samma dag som den upptäcktes och det är den hittills största riktad attacken inom Europa där angriparna använde UDP som sin DDoS-vektor och ICMP, SYN, RESET-översvämningar, TCP-anomali, PUSH-flod, etc. Angriparen eller angriparna riktade in sig rikta in sig på över 1 800 IP-adresser inom en enda organisation och attackerade sex olika platser. Akamai uppger att denna attack kommer från samma aktör som tidigare med samma mål, en icke namngiven kund i Östeuropa.

Akamai

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian