Speltips: Subway Surfers Tag – skateboard och sprayfärg i storstan

av | aug 2, 2022

Greppa brädan och ge dig ut i storstan bland övergivna tåg, på bangården där du ställs inför olika utmaningar och ska jaga poäng. Subway Surfers Tag finns nu på Apple Arcade, ett spel som kombinerar skateboard, sprayfärg och snabba fingrar.

Ett av de mest populära spelen i den här genren var Subway Surfers. Har du spelat spel på din mobiltelefon så bör du ha hört tala som spelet som kom 2012. Spelet var en succé på sin tid och fick en uppföljare i Temple Run. Subway Surfers blev över tid lite av en klassiker  – du spelade en hip ungdom som spraymålade väggar innan du blev jagad av en polis som inte uppskattade ditt konstnärskap. Det var ett lättspelat spel som du nära nog kunde spela med en hand.

Nytt spel

Nu finns Subway Surfers Tag på Apple Arcade och det är ett helt nytt spel  i ordets alla bemärkelser. Det finns några bekanta ansikten (du kan spela som Jake, Tricky, Yutani och Fresh, som var och en har sina egna speciella drag), du blir fortfarande jagad av en polis och den här gången har han några robotar med sig. Du ska fortfarande samla belöningar och mynt och du har fortfarande din burk spray och surfbräda till hands men där slutar likheterna. Du spelar inte med skärmen vertikalt, du kan inte spela med en hand och du ser inte din figur bakifrån utan uppifrån. Det kan tyckas att vara petitesser och små skillnader men det förändrar hela spelats karaktär. Subway Surfers Tag är mer av ett klassiskt plattformspel än något annat – och Subway Surfers var verkligen något annat på sin tid.

Snyggt genomfört

Det är inte detsamma som att Subway Surfers Tag är ett dåligt spel, inte alls, men det har inte riktigt samma attraktionskraft som föregångaren och det är framför allt inte lika nyskapande. Subway Surfers Tag är som sagt ett klassiskt plattformsspel där du spelar med en handkontroller och du styr med joystick. Grafik, ljud och animationer är helt okej och spelet är också helt okej men inte mer. Det är ett spel som vi sett i en mängd olika tappningar och en typ av spel som det gått inflation i. Du ska hoppa, ducka, skjuta och klara av olika hinder för att ta dig vidare. Snyggt genomfört men som sagt – inte nyskapande.

Betyg

blank

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian