Nix, det kommer ingen ny Nintendo Switch i år heller

av | aug 4, 2022

Super Mario figurine on brown surface

Nej, det kommer ingen ny Nintendo Switch, i år heller. Nintendo klargör det efter sin senaste ekonomiska redovisning – det blir ingen ny hårdvara för detta räkenskapsår.

Det här med räkenskapsår kan vara lite lurigt därför att det inte alltid är detsamma som det vi andra vanliga dödliga kallar för ett år. Nintendos räkenskapsår slutar i mars 2023 – alltså under det första kvartalet nästa år. I klartext – det kommer ingen ny modell av Nintendo Switch i år – detta oavsett hur många rykten du läst, hur säkra källorna är eller hur mycket du vill att det ska vara sant.

Publikt

Nintendo är ett publikt noterat bolag och det finns ett strikt regelverk för vad som ska rapporteras, när det ska göras och även vad som får säga och skriva. Säger Nintendo att det inte kommer någon ny hårdvara under innevarande räkenskapsår så kan det leda till besök av tillsynsmyndigheter och en utredning av börsen – om Nintendo plötsligt lanserar en ny, uppdaterad modell av Nintendo Switch.

 

Takashi Mochizuki är reporter på Bloomberg och Nikkei är inte bara ett japanskt aktieindex utan också en en nyhetssajt för finansnyheter. Nikkei har intervjuat Nintendo-chefen Shuntaro Furukawa och vi får utgå ifrån att han lämnat beskedet i den intervjun.
Så, tyvärr, så pekar rätt mycket att vi nu går in på det femte året utan större uppdateringar – en OLED-skärm och en marginellt lite snabbare enhet är inte vad de flesta av oss spelare kallar för en större uppdatering eller ny hårdvara.
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian