Google stoppar nätets största DDoS-attack hittills

av | aug 19, 2022 | Säkerhet

En av Googles kunder utsattes för nätets hittills största kända överbelastningattack i juni i år. Attacken nådde 46 miljoner förfrågningar per sekund (RPS) vilket gör det till den högst uppmätta attacken hittills.

Omfattningen av attacken är större än den tidigare kända största DDoS-attacken som Cloudflare slog tillbaka även i juni i år. Den attacken nådde 26 miljoner förfrågningar per sekund:

Den 1 juni utsattes en Google Cloud Armor-kund med en serie HTTPS DDoS-attacker som nådde en topp på 46 miljoner förfrågningar per sekund. Detta är den största Layer 7 DDoS som rapporterats hittills – åtminstone 76 % större än den tidigare rapporterade posten. För att ge en bild av attackens omfattning är det som att ta emot alla dagliga förfrågningar till Wikipedia (en av de 10 mest trafikerade webbplatserna i världen) på bara 10 sekunder.

Google

Attacken inleddes i mindre skala men ökade snabbt i omfattning och pågick i sammanlagt 69 minuter, skriver Google.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: