Pokémon GO: Nu vill Niantic ha oavlönade rekryterare som ska locka fler spelare

av | jul 29, 2022 | Pokémon GO

Kalla mig cynisk och misstänksam men Niantics nyligen presenterade ambassadörsprogram innebär i realiteten att enskilda ska jobba med att bygga upp grupper, sammanslutningar och spelare – praktiskt taget gratis och oavlönat åt ett företag som drar in en miljard dollar per år – 10 miljarder kronor.

Är det bara jag som tycker det är en en smula magstarkt?

Ända sedan spelet lanserade 2016 så har Niantic haft en lång tradition av att inte kommunicera med spelarna. Niantic har inte deltagit i några forum, inte besökt några Discord-servrar eller digitala mötesplatser mer än högst sporadiskt och undantagsvis. Nu, plötsligt, 2022, så startas ett ambassadörsprogram upp som ska skapa grupper, communitys med utsedda ledare som tydligen ska lägga end tid på detta spel i princip gratis. Belöningen för de här ledarna är koder för att få saker i spelet, gratis, koder som de kan dela ut till andra spelare och sedan ska de kunna kommunicera med Niantic direkt.

Bollar

För vad?

Bollar, medaljer eller bär?

Det ska sägas att detaljerna runt hela detta program är en smula luddiga, som vanligt är jag beredd att tillägga när det gäller Niantic. De har som sagt inte en särskilt god historik när det kommer till att kommunicera med spelarna – vi som årligen sett till att Niantic kunnat dra in 10 miljarder kronor, per år sedan 2016. Jo, jag har lite svårt med att enskilda ska värvas och jobba gratis åt ett bolag som tjänar enorma summor på spelet och nej, jag kräver inte att Niantic ska anställa ambassadörer. Det är orealistiskt men Niantic borde kunna bättre ön det här.

Det är möjligt att jag är överdrivet negativ och som sagt kanske både cynisk och misstänksam men ett ambassadörsprogram som syftar till att bygga upp grupper med spelare – i ett spel som lanserades 2016?

Grupper

Tror Niantic att vi har spelat var för sig ända sedan starten?
Tror Niantic att det inte finns Discord-servrar, moderatorer och redan utsedda ledare redan som det är?

Det finns Discord-servrar, Facebookgrupper, Twitter-konton och TikTok-konton – det finns redan grupper, stora och små och det finns redan entusiaster som håller i saker runt Pokémon GO. De grupperna har skapats och byggts upp därför att Niantic inte visat större intresse för det här med ambassadörer eller inte har velat ha någon direktkontakt med spelarna mer än under events.

Nu, sex år senare, kommer att ambassadörsprogram där grupper och communitys ska stöttas av Niantic – det är bra, det är alldeles utmärkt.

Problemet är att det redan finns grupper, ledare och kontaktytor, etablerade sådana, och de använder inte The Silph Road. Niantic vill tvinga på spelarna ett annat system, en annan lösning – inte Facebook, Messenger, Twitter eller Discord utan The Silph Road. Inget on tom The Silph Road. de har gjort massor för spelet men att de skulle vara den enda eller ens den mest etablerade samlingsplatsen är tveksamt.

Är jag för negativ, för cynisk och misstänksam?

Tyck till i en kommentar här nedan – vad tycker du?

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian