Nya Macken: Nu har vi städat bland alla kategorier

av | jul 16, 2022 | Om Macken

Nu på morgonen så har jag städat upp bland alla kategorier – de har blivit färre. Inga inlägg har plockats bort utan antalet kategorier och avdelningar har blivit färre och en väldig massa inlägg har flyttats.

Arkivet har försvunnit – alla de inläggen som fanns där har sorterats in under andra avdelningar.

  • Alla tips har slagits samman så nu finns alla tips om dina Apple-prylar och alla råd i en enda avdelning.
  • Spelavdelningen har också minskats ned vad gäller avdelningar – Pikmin Bloom, Wizards Unite och Pokémon Legends har sorterats in under spelnyheter.
  • Politik försvinner och tidigare inlägg finns under reportage
  • Detsamma gäller sport som också försvinner
  • Liksom alla texter om flugfiske – avdelningen försvinner och texterna ligger under krönikor
Fokus

Nya Magasin Macken kommer, som jag berättat tidigare, ha ett smalare fokus – Apple, en digital livsstil vilket innebär att en del ämnen nu försvinner. Den här städningen är en del i det arbetet. Nya Magasin Macken kommer att mer ta formen av ett magasin med längre texter och en mer magasinsliknande design.

Så här kommer Magasin Macken att se ut

En sak har kommit tillbaka – ikonerna i menyn.

Ny design

Nu tillbringar jag regniga semesterdagar med att peta i det som ska en ny design. Jag har kommit en bit på väg men än är det långt kvar tills det finns något som är värt tt visa upp. Just nu är det tester, föraktade av en tänkt design, nya tester, ny vändor med ett utseende som ratas och så vidare i en loop som förhoppningsvis ska leda fram till något som fungerar.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: