Nya Macken: Nu har hela spelavdelningen uppdaterats

av | jul 17, 2022 | Om Macken

Det regnar, det är för lite vatten i älven, Kågeälven, för att kunna fiska och då jobbar jag (fast jag försöker att ha lite semester). Hur som helst – nu har hela spelavdelningen uppdaterats, med ett nytt utseende som i första hand anpassats för mobila enheter.

Spelnyheter, Apple Arcade, Animal Crossing och övriga selsidor har fått ett helt nytt utseende och det är en design som skiljer sig mellan desktop-versionen och den mobila versionen.

Desktop

Desktop-versionen har en slide i topp som visar de sex senaste nyheterna. Sen kommer ett rutnät med de 12 senaste nyheterna med en möjlighet att kunna backa framåt och bakåt längst ned.

Den mobila versionen visar de 12 senaste nyheterna med en möjlighet att kunna klicka framåt och baklåt längst ned.

Det jag har försökt göra är att skapa en snabbare visning och en tydligare visning med mer översikt – speciellt vad gäller den mobila versionen.

Ljusare

Magasin Macken är nu en ljusare blogg/webbplats. Det mörka gröna har gett plats för en ljusare grön ton och avdelningarna kommer att bli betydligt ljusare vartefter fler avdelningar uppdateras.

Nu till den viktiga frågan – fungerar det?

Här hoppas jag att du kan tycka till, om du vill, och komma med synpunkter. De uppdateringar som är gjorde nu är att betrakta som alpha-versioner. Det finns utrymme för att ändra, korrigera, göra om – om ni läsare vill det.

Så tyck till!

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian