Nu kan du stoppa snokande appar från Ryssland och Belarus

av | jul 29, 2022

MacPaw, utvecklare av bland andra CleanMyMacX, lanserar nu SpyBuster, en app som kan upptäcka och varna för appar med kopplingar till Ryssland och Belarus. Funktionen har funnits sedan tidigare, inbyggt i CleanMyMacX, och kommer nu som en fristående app för iOS.

SpyBuster scannar appar efter kopplingar till Ryssland och Belarus. I scanningen kontrolleras beskrivningar, adresser och om det finns eventuella digitala kopplingar, anslutningar till servrar i de här två länderna. SpyBuster har som sagt funnits inbyggt i CleanMyMacX sedan tidigare och nu kommer en fristående app, för iOS och Android.

Antalet cyberattacker har ökat dramatiskt sedan Ryssland startade kriget i Ukraina i februari 2022, rapporterade CNBC. Tidigare har säkerhetsexperter på Microsoft kommit fram till att cirka 53 % av alla cyberattacker mellan juli 2020 och juni 2021 har sitt ursprung i Ryssland, enligt Microsoft Digital Defense Report.

Ryska attacker fokuserade på olika mål i USA, Ukraina, Storbritannien och NATO-allierade över hela Europa.

SpyBuster är ett förebyggande verktyg som hjälper dig att upptäcka och avsluta app- och webbanslutningar till servrar i Ryssland eller Vitryssland.

MacPaw

SpyBuster i App Store

SpyBuster för macOS

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian