Nintendo erkänner samkönade äktenskap när Japan inte gör det

av | jul 17, 2022 | Nintendo Switch

Det hör inte till vanligheterna att den japanska speljätten Nintendo ställer sig bakom kontroversiella beslut men nu tillkännager Nintendo att de kommer att erkänna samkönade förhållanden, även om japansk lagar inte medger samkönade äktenskap.

Beslutet är kontroversiellt i ett land, Japan, där det inte finns lagligt stöd för att ingå äktenskap med någon av samma kön. Japansk lag tillåter inte samkönade äktenskap och nyligen prövades lagen av den danska Högsta Domstolen som inte fann skäl till att riva upp den nuvarande lagstiftningen. Förbudet mot samkönade äktenskap kvarstår.

Samma förmåner

Nintendos beslut innebär att anställda som lever tillsammans med någon av samma kön kommer att få samma förmåner som andra gifta par.

“Vi introducerade partnerskapssystemet i mars 2021 som ett initiativ baserat på denna filosofi. Även om samkönade äktenskap för närvarande inte erkänns enligt japansk lag, säkerställer detta system att anställda som är i ett inhemskt partnerskap med en samkönad partner har samma förmåner som anställda i ett äktenskap av motsatt kön.”

Det skriver Nintendo i sitt Corporate Social Responsibility (CSR) dokument. Nintendo kommer även att se över sitt regelverk vad gäller:

“angående trakasserier för att tydligt förbjuda diskriminerande kommentarer baserade på sexuell läggning eller könsidentitet, samt att avslöja någons privatägda sexuella läggning mot deras vilja.”

lgbtqnation.com

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: