Ukrainas cyberarme slog till – direkt mot Putin

av | jun 17, 2022 | Anonymous, Nätfrihet

Vladimir Putins tal på ekonomiskt forum i Sankt Petersburg fick skjutas upp, på fredagen, sedan konferensen attackerats, digitalt, av hackare som sympatiserar med och som stöder Ukrainas kamp mot Ryssland.

Putins tal fick skjutas upp i 90 minuter efter en massiv DDos-attack, överbelastningsattack, som riktades mot konferensen datorsystem.

Dmitrij Peskov talesperson för Kreml bekräftar för nyhetsbyrån Reuters att avbrottet och det uppskjutna talet orsakats av en attack. Peskov ville inte svara på frågor om vem eller vilka som antas ligga bakom attacken. Något som inte är särskilt svårt att räkna ut eftersom det som kallas Ukraine IT-arme planerat ett attack mot konferensen, helt öppet, i flera dagar.

”Sankt Petersburgs internationella ekonomiska forum börjar i dag, så låt oss ‘besöka det’ online tillsammans”

Uppmaningen gick att läsa redan i onsdags.

CNN

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian