Vladimir Putins tal på ekonomiskt forum i Sankt Petersburg fick skjutas upp, på fredagen, sedan konferensen attackerats, digitalt, av hackare som sympatiserar med och som stöder Ukrainas kamp mot Ryssland.

Putins tal fick skjutas upp i 90 minuter efter en massiv DDos-attack, överbelastningsattack, som riktades mot konferensen datorsystem.

Dmitrij Peskov talesperson för Kreml bekräftar för nyhetsbyrån Reuters att avbrottet och det uppskjutna talet orsakats av en attack. Peskov ville inte svara på frågor om vem eller vilka som antas ligga bakom attacken. Något som inte är särskilt svårt att räkna ut eftersom det som kallas Ukraine IT-arme planerat ett attack mot konferensen, helt öppet, i flera dagar.

”Sankt Petersburgs internationella ekonomiska forum börjar i dag, så låt oss ‘besöka det’ online tillsammans”

Uppmaningen gick att läsa redan i onsdags.

CNN

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x