Snart kan du slippa de krångliga Captcha-funktioner där du ska leta reda på bilder med trafikljus, bilar, broar eller vad det kan vara. En ny funktion som heter Private Access Tokens kommer att använda en kombination av detaljer om din enhet och ditt Apple-ID för att informera en webbplats om att du är en legitim användare och inte en robot. Det gör att du kan hoppa över Captcha.

Private Access Tokens kan användas i appar, hemsidor och butiker – på webben. Då det handlar om Apple så görs denna process med integritet i åtanke. Servrar kan använda “PrivateToken” och dessa tokens används sedan som en del av en process för att bekräfta för servern att besökaren är en riktig människa.

Servrar

Servrar som tar emot tokens bara kan kontrollera att de är giltiga, inte upptäcka ta reda på vem besökaren är. Processen använder certifikat som lagras i din iPhone, iPad eller Mac Secure Enclave och verifierar sedan att Apple-ID:t som är kopplat till dessa certifikat har god status. En token kan med andra ord beskrivas som en digital nyckel som verifierar att du är en riktig besökare. Det kräver dock att tekniken och lösningen finns installerad på den aktuella servern så räkna inte med att Captchas försvinner över en natt. Vi lär få dras med en ti framöver men förhoppnings så blir de färre över tid.

 

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x