Snart kan du använda din kontroller för Nintendo med iOS

av | jun 7, 2022 | Nintendo Switch

En nyhet som Apple inte nämnde i sin keynote är att utbyggt och utökat stöd för spelhandtag, kontrollers i nya, kommande iOS 16.

Bland de spelhandtag som kommer att stödjas finns Nintendos kontrollers vilket betyder att du kan använda Nintendos spelhandtag för att spela med iOS och iPadOS. Högst sannolikt så betyder det också att tvOS också kommer att ha stöd för Nintendos spelhandtag.

Stöd

Switch-kontrollers, inklusive Joy-Con och Pro Controller, kommer att vara kompatibla med iOS-enheter som stöds med iOS 16. Detta upptäcktes av iOS-utvecklaren Riley Tetsut och verifierades därefter av Nat Brown, en ingenjörschef på Apple, som också uppgav att det är möjligt att växla mellan att använda en Joy-Con eller två tillsammans med bara ett par knapptryckningar.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian