En nyhet som Apple inte nämnde i sin keynote är att utbyggt och utökat stöd för spelhandtag, kontrollers i nya, kommande iOS 16.

Bland de spelhandtag som kommer att stödjas finns Nintendos kontrollers vilket betyder att du kan använda Nintendos spelhandtag för att spela med iOS och iPadOS. Högst sannolikt så betyder det också att tvOS också kommer att ha stöd för Nintendos spelhandtag.

Stöd

Switch-kontrollers, inklusive Joy-Con och Pro Controller, kommer att vara kompatibla med iOS-enheter som stöds med iOS 16. Detta upptäcktes av iOS-utvecklaren Riley Tetsut och verifierades därefter av Nat Brown, en ingenjörschef på Apple, som också uppgav att det är möjligt att växla mellan att använda en Joy-Con eller två tillsammans med bara ett par knapptryckningar.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x