Rysk advokatbyrå hackad av Anonymous

av | jun 22, 2022 | Anonymous

En kurdish grupp, 1877 Team, som säger ingå i hackarkollektivet Anonymous, har hackat och slagit ut den ryska webbplatsen practice-of-law.ru.

Av det lilla som är känt av intrånget så ser det ut som att det enbart är advokatbyråns hemsida som har hackats; i skrivande stund är hemsidans förstasida fortfarande ersatt med innehållet ovan.

practice-of-law.ru

Kurdish hacker

1877 Team är en av många grupper som ingår i kollektivet Anonymous nätverk och det är en grupp som tidigare gjort sig kända för att slå till mot mördarsekten Deash (IS), syriska intressen men även mot turkiska institutioner, företag och myndigheter.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian