Global GO Fest arrangerades i spelet första helgen i juni, och eventet fick snabbt hård kritik i sociala medier sociala medier, speciellt vad gäller den låga andelen av Shiny Pokémons.

Det är inte första gången som Niantic får kritik, hård kritik, för sina olika event i spelet. Det kan snarast sägas vara en följetong och Niantic har vid flera tillfällen kört extra events som kompensation för tidigare misslyckade events. Niantic har också fått kritik för höga biljettpriser, lågt värde av att betala för att få spela och tekniska problem.

Svarar

Nu svarar Niantic på kritiken i ett uttalande:

“Vi förstår att för vissa spelare är det viktigaste sättet att bedöma kvaliteten på ett Pokémon GO-evenemang på hur många Shiny Pokémon de fångar. Vi har hört från spelare som berättade hur nöjda de varit de i år när det gällde fångade glänsande Pokémon, medan andra berättade hur deras upplevelse var den motsatta. Är Shiny Pokémon är för vanliga försämrar det spelet på lång sikt. Pokémon Go Fest-evenemang handlar om att träffas för en helg med roliga fångst, raid, strid och upptäckter. Helst får hela innehållet i ett givet evenemang dig att känna att evenemanget är ett bra värde – specialforskningen, paketet med föremål i spelet som raidpass och incense, de globala utmaningarna, spawns, handlingen och så vidare”.

dotesports.com

Shiny Pokémons

Förekomsten av Sony Pokémons varierar kraftigt spelet beroende vilken Pokémon det är och vilket event det handlar om. Under Community Day så handlar det om ungefär 1:20, det vill säga en av 20 fångade Pokémons är en Shiny Pokémon. Sen har du allt från 1:500 ända upp till 1:8198 vilket gör att andelen Shiny Pokémons varierar kraftigt i spelet. grundproblemet är att du som spelare inte vet mer än vilka Pokéons som kan hittas i Shiny-formen – inte huruvida det lönar sg att jaga aktivt efter dem eller bara lite till turen.

Kommunikationen

Bristen på kommunikation är också en ständigt återkommande punkt för kritik. Niantic lanserade Pokémon GO sommaren 2016 och det finns fortfarande ingen etablerad kommunikationskanal mellan spelarna, åtskilliga miljoner, och Niantic. Uttalandet ovan kommer inte från en intervju, inte från ett tillfälle där Niantic satt sig ned för att svara på frågor utan det är ett överskickat uttalande.

Niantic har kommenterat GO fest 2022 och kallar hela eventet för en stor succé och i ett inlägg där spelarna som deltog hyllas. I det inlägget sägs ingenting om den utbredda kritik som GO fest 2022 fått.

Pengar

För egne del så är det länge sen, mycket länge, sen som jag köpte någonting i spelet och det är bara undantagsvis som jag har köpt en biljett för att spela och då aldrig någon av de här dyrare biljetterna som det är fråga om här.

Pokémon GO: Det finns bara ett språk som Niantic förstår – pengar

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x