Macken har lyssnat på: Lars Winnerbäck – Själ och hjärta

av | jun 20, 2022 | Musik, Nöje

Lars Winnerbäck är inte en artist som tar krumsprång eller som förändrar sin musik bara för att han kan. Winnerbäck är Winnerbäck vilket inte ens är närheten av att vara negativt, tvärtom.

Lars Winnerbäck är pålitligheten själv och det kanske är därför hans musik och välskrivna texter fungerar. Han blandar rock, anstrykningar av country och vispop. Winnerbäck sjunger också ofta om att inte passa in, att betrakta omvärlden en bit utanför och även det känns välbekant, inte bara i Lars Winnerbäcks musik utan det är en känsla som säkert många kan relatera till. Musiken har en lätt ton av melankoli och eftertanke. Lars Winnerbäck är inte lättviktig, uppsluppen eller enkel särskilt ofta.  Han är en synnerligen kompetent musikalisk hantverkare och han, som det brukar heta, leverar. Något som är lättare sagt än gjort.

I själ och hjärta är ett nedslag i tiden och en betraktelse av Sverige från Winnerbäcks horisont. Vi har hört det förr och precis som då så fungerar det nu.

Video

Lars Winnerbäck – Själ och hjärta

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian