Gratis är gott: Übersicht – kör systemkommandon direkt på skärmen

av | jun 26, 2022

Übersicht låter dig köra systemkommandon i widgets – direkt på skärmen.

Übersicht gör det möjligt att köra systemkommandon och visa deras utdata på ditt skrivbord i små behållare, kallade widgets. Widgets skrivs med HTML5, vilket betyder att de:

  • är lätta att skriva och anpassa
  • kan visa data i tabeller, diagram, grafer … you name it
  • kan reagera på olika skärmstorlekar

Appen är gratis att ladda ner och öppen källkod.

Missa nu inte att stötta projektet och utvecklaren om du gillar programmet.

Übersicht

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian