Anonymous hackar ryskt radionätverk och stjäl 1.5 miljoner mail

av | jun 3, 2022 | Anonymous

Anonymous har hackat radionätverket Vyberi Radio / Выбери Радио, som driver cirka 100 radiostationer i 18 städer över hela Ryssland, med över 8 miljoner lyssnare.

I samband med attacken och intrånget så har hackarkollektivet stulit 1.5 miljoner e-postmeddelanden som nu lagt ut på nätet och forts offentliga. Sammanlagt handlar det om över 823 GB med data som stulits och publicerats.

Moskva

Vyberi Radio, med huvudkontor i Moskva, säger att de “Vi arbetar utan att försvara någons politiska intressen, i enlighet med föreställningar om moral och etik och vi är ansvariga inför samhället för resultatet av vårt arbete.” Radionötvrket ägs av ryska Elbrus Capital som är ett CIS-fokuserat private equity-företag med totala tillgångar under förvaltning som överstiger 1 miljard USD. Elbrus Capital köpt Vyberi Radio 2007 för en summa som inte har offentliggjorts.

DDoSSecrets

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian