Anonymous hackar advokatbyrå som har ryska staten som kund

av | jun 5, 2022 | Anonymous

Anonymous har slagit till mot den ryska advokatbyrån Rustam Kurmaev and Partners, som har stora oljebolag som kunder och den ryska staten.

Anonymous- kollektivet har slagit till igen och läckt närmare 1 TB data från en ledande rysk advokatbyrå identifierad som Rustam Kurmaev and Partners (RKP Law). Tillkännagivandet kommer bara ett dygn efter att Anonymous läckt hundratals gigabyte data från servrarna till Rysslands största medieinnehav med över 100 regionala radiostationer, Vyberi Radio.

Verksamma

Rustam Kurmaev and Partners har varit verksamma i Ryssland i över 20 år och representerar cirka 500 kunder, inklusive Volkswagen Group Ryssland, Ikea, Toyota, Jones Lang LaSalle, Mechel PJSC, ChTPZ PJSC, Abbott Laboratories, Baker Hughes, ING Bank, Yamaha Motor , Caterpillar, Panasonic, Mars, Gilette, 2×2 Channel, VimpelCom, Citibank och Sberbank.

Läckan har bekräftats av DDOsSecrets:

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: