TED: En uppmaning att stoppa den mediarapportering som alla massmördare vill ha

av | maj 28, 2022 | TED

On July 20, 2012, a mass shooting in a movie theater of Aurora, Colorado left the town, and its nation, reeling. To many — including Tom Teves, who lost his son in the tragedy — the news coverage that followed focused on all the wrong things.

Why did the reporting overwhelmingly fixate on the shooter rather than the lives of the victims or the heroic efforts of first responders? With urgency and measure, Teves calls for responsible media attention that acts in the interest of the public (instead of profit) by revoking what shooters want most: infamy.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian