Jag har spelat Pokémon GO ända sedan spelet lanserades sommaren 2016 och jag har över tid övat upp en anständig kastförmåga och brukar kunna fånga det jag kastar på. Här är mina bästa tips för att fånga fler Pokémons.

Det grundläggande är tålamod och att studera. Varje ny Pokémon som jag stöter på studerar jag ett par varv innan jag kastar första bollen. De flesta Pokémons har ett rörelsemönster och det handlar egentligen inte om så många olika kombinationer. De kan röra sig i sidled, hoppa, flyga och göra attacker framåt. Det är attackerna du ska studera för det är efter en attack som ringen dyker upp och då är den liten vilket gör att du ökar chansen till en Great eller en Excellent-träff.

Kruxet är att försöka hitta mönstret där ringen blir kvar och inte försvinner. De flesta Pokémons har nämligen ett sådant mönster vilket betyder att om du kastar vid fel tillfälle så försvinner ringen innan bollen når fram.

Därför, ta det lugnt, studera rörelsemönster, attacker och när ringen stannar kvar efter en attack.

Kasta

Det är då jag försöker att kasta, direkt efter en attack och när ringen dyker upp igen. Då är ringen nämligen ganska liten och det ökar möjligheten till en bra träff.

Det är också viktigt att ha koll på avståndet. Ett exempel är Cressilia som Legendary raidboss och det är en Pokémon som står relativt nära. Det innebär att kastet blir kort och du då får vänta ut ringen något. En Pokémon som står längre bort, exempelvis Gengar, är därför svårare därför att det handlar om tajming där du både ska avgöra när ringen dyker upp, när du ska kasta och du ska dessutom kasta långt.

Det är en massa olika saker att tänka på och glöm inte bort värdet av att använda bär, speciellt de ”rosa bananerna” Nanab Berry. De gör nämligen att en Pokémons står still, lite extra still – användbart för i princip alla Pké,ons utom Legendarys och de som du verkligen vill gånga . Då rekommenderas Golden Berry.

AR-läget

En underskattad funktion är AR-läget – det länge där en Pokémon placeras in i din omgivning och är du ute och går exempelvis så är AR-läget ett svårslaget sätt att träffa riktigt bra med i stort sett alla dina kast. Har du en Pokémon i närheten, aktivera AR-läget, ta reda på var denna Pokémon finns mer exakt. Nu kan du flytta din mobiltelefon i sidled, du kan röra dig framåt och bakåt för att hitta rätt avstånd innan du kastar. Du kan parera rörelser och du kommer att träffa bättre och fler gånger i rad vilket ökar dna chanser att fånga en Pokémon.

Jag har vid flera tillfällen haft svårt, för att inte säga mycket svårt att fånga en viss Pokémon därför att den antingen haft ett ryckigt svårbedömt rörelsemönster eller så har den stått så långt bak att det är hart när omöjligt att nå fram. Då har AR-läget varit räddningen. En svårfångad Pokémon blir med ens betydligt lättare att träffa och fånga.

Ut och jaga nu!

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x