NB65 slår till mot två ryska företag och stjäl 380GB data

av | maj 21, 2022 | Anonymous, Nätfrihet

NB65, som ingår som en del av hackarkollektivet Anonymous, har slagit till mot två ryska företag, krypterat stora delar företagens datasystem och stulit 80GB data.

NB65 är betydligt mera aggressiva i sina attacker än övriga delar av Anonymous. De attackerar intensivt, krypterar de filer och de system de kommer åt sedan de stulit all data som de kommer över. I det här fallet så har filsystem och andra väsentlig delar krypterats och gjorts obrukbara.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian