Nintendo Sports är uppföljaren till Wii Sports – ett sportspel med olika sporter för hela familjen.

Jag kommer ihåg hur alla, hela vår familj, samlades för att spela Wii Sports mot varandra. Nintendo Switch Sports är uppföljaren till detta populära familjespel med samma koncept med enkla, familjevänliga rörelsekontrollerade spel och lite nya sporter. Precis som tidigare Wii Sports spelas Nintendo Switch Sports bäst som ett roligt spel med/mot andra och den här gången kan du spela lokalt mot andra eller mot andra spela på nätet.

Sex olika sporter

Switch Sports innehåller sex olika sporter – volleyboll, badminton, bowling, fotboll, tennis och chambara (svärdskamp). Det är bara hälften så många spel som ingick i Wii Sports men det kan säkert komma fler spel i kommande uppdateringar.  Du kan som sagt spela med dig själv, mot spelet, men Nintendo Switchs Sports är absolut bäst i spel mot andra. Det ska spelas i grupp, då kommer spelet verkligen till sin rätt.

Nintendo Switch Sports dammar också av de medföljande spelhandtagen – du kan inte spela med en klassik handkontroller nämligen. Det ska dock understrykas att om ni ska spela fler än två så måste du ha fler spelahandtag eller så måste ni byta handtag, skicka dem vidare till den som ska spela.

Sexåring

Här utgjorde en sexåring testperson tillsammans med en 61-åring och båda hade lika roligt . Favoriten blev snabbt bowling, även om fotboll också lockade. För att kunna spela online krävs ett Nintendo-konto ska tilläggas och spelet kan du antingen köpa direkt i Nintendos eShop eller fysiskt via dataspelhandlare – priset ligger på strax under 500 kronor.

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x