Macken har läst: Steffo Törnquist: Minnen ur mitt liv

av | maj 18, 2022 | Boktipset, Nöje


Steffo Törnqvist är njutningsmänniska men ska vi tro honom på hans ord så är han en förhållandevis måttlig sådan. Det finns också goda skäl för att tro på honom, gymnastikläraren som blev journalist, krönikör och programledare i TV. Nu har han talat in sin senaste bok – minnena ur hans liv och det är som alltid lite speciellt att höra författaren själv läsa sin bok.

Jag läste troget Steffo Törnqvist när han jobbade på Expressen. Hn skrev om sport, livet – om allt och han gjorde det på ett nytt sätt, inte trist analyserande utan med ett spänstigt tydligt språk – rakt på sak.

Nu har han skrivit ned en del minnen ur sitt liv – och talat om boken om ljudbok – och jag har en svaghet för tt lyssna på när författaren skäl läser det hen har skrivit.

Livsnjutare

Steffo Törnqvist är livsnjutare, betydligt mer livsnjutare ön de flesta av oss men ändå med en viss måttfullhet. Han röker cigarr, har ett eget märke och han vet exakt vilka spritsorter han skulle vilja dricka. Den gode vännen som tipsade mig om boken sa att “Den här boken kommer du att gilla. Han är precis som du och håller på med pennor och en massa små saker i livet”.

Steffo Törnqvist har en idé om att man använder en viss penna en viss dag – för en oförstående så kan de te sig obegripligt men för mig som har en samling på en 50-60 reservoarpennor, ett komplett kit för att rengöra dem, 5-6 olika sorters bläck och en del pennor som är närmast vulgärt dyra så förstår jag precis.

Steffo Törnqvist berättar också vad en hockeygrogg ärr något och det är inte det du tror och hur namnet på en orkan får en hela rrdakton att bryta samman. Det är underhållande lättsamt men med ett visst djup.

Steffo Törnquist: Minnen ur mitt liv

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: