Macken har läst: Andreas Cervenka – GirigSverige: så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

av | maj 18, 2022 | Boktipset, Nöje

Bokens underrubrik är – så blev folkhemmet ett paradis för de superrika och det är det boken handlar om. Sveriges resa mot ett samhälle med över 500 miljardärer och med snabbt ökande inkomstklyftor.

En bild för hur utvecklingen ser ut:

Sverige, är vid sidan av renodlade skatteparadis, det land i världen som har flest superrika per capita; 1996 var miljardärerna 28 stycken, 206 hade antalet ökat till 206 stycken och bara ett år senare var det 542 personer som hade en förmögenhet spm kan räknas i miljarder svenska kronor. stycken.

Giriga medborgare

Sverige har blivit ett land med giriga medborgare som alla jagar pengar, mer pengar och det är ett land där priset för denna jakt är ojämlikhet som drabbar folkhälsan, skapar segregation och förstör tilltron till hela samhällssystemet. Pengajakten leder till ökad otrygghet, ökad kriminalitet och i en förlängning sämre tillväxt. Alltfler miljardärer är inte bar för någon, inte ens för miljardärerna är Cervenksas tes.

Numera bor inte svenska i sin bostad. Vi pratar om att tjäna pengar på vårt boende och tak överhuvudet ses som en investering. På den politiska agendan diskuteras lån, räntor och för ungdomar till slut inte kan ta sig in på bostadsmarknaden, därför att priserna rasat i höjden så kommer staten, samhället till hjälp och funderar på ungdomslån.

Het marknad

När matpriserna stiger snabbt och kraftigt så kallas det inflation. Då är det något dåligt. När priserna för villor och lägenheter skjuter i höjden med hundratals procent på kort tid är det vara en “het marknad”.

Den som fortfarande inte riktigt har förstått utvecklingen i Sverige och riskerna och problemen med denna ständiga jakt på pengar bör läsa Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika från pärm till pärm, eller lyssna till den som ljudbok – hela boken.

Andreas Cervenka redogör pedagogiskt, klart och tydligt varför Sverige inte är folkhem längre, inte ett samhälle för alla och varför det tillkommer runt tio nya miljardärer i månaden – Andreas Cervenka förklarar också varför det inte är bra för någon, inte ens för miljonärerna och miljardärerna,

Andreas Cervenka – Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

5 1 rösta
Article Rating
2 Comments
Nyaste
Äldsta Mest röstade
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Johan Hasselström
Johan Hasselström
2 år sedan

Intressant, läser ofta vad han skriver i Pravda. Gillar han och ofta hans slutsatser.


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: