Gratis är gott: RayCast – ett multiverktyg för din Mac

av | maj 22, 2022 | Gratis är gott

Raycast är en typ av allt-i-ett app eller en ersättare och komplement till Spotlight som erbjuder en mängd funktioner för att skriva skript, aktivera genvägar, söka efter filer, kontrollera ditt system, skriva snabba anteckningar, öppna länkar, starta appar , spåra urklippshistorik och mycket mer.

Raycast kan dessutom byggas ut med tillägg som andra användare av Raycast skapar. Du kan lägga till flytande anteckningar, du kan lägga till script och du kan skruva dina egna tillägg och dela med dig av dem till andra. Du kan hantera programfönster, kodsnuttar och du kan söka genom hela din Mac efter en fil.

Raycast är dessutom Open Source och helt gratis.

Raycast

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian