Anonymous slår till mot utpekat spionbolag

av | maj 10, 2022 | Anonymous, Nätfrihet

Anonymous-gruppen NB65 har slagit till mot CorpMSP som påstås vara ett bolag som används som skalbolag för att dölja digitalt spionage.

Vid intrånget så stals över 480 GB och 75 000 filer, e-postmeddelanden och diskbilder från CorpMSP. Utåt så sägs att CorpMSP är ett bolag som ger stöd och support i olika frågor till små- och medelstora bolag. Den kontrollerande aktieägaren i CorpMSP är Ryska Federationen, den ryska staten.

Skalbolag

Enligt NB65 så ska CorpMSP också användas som ett skalbolag för digitalt spionage och CorpMSP uppges ha kontakt med försvarsministeriet. Filerna som dokumenterade dessa anklagelser togs snabbt bort från fillagringsplatsen Mega och de filerna påstås vara NB65:s enda kopia. NB65 hävdar att bland informationen finns 9 GB med filer som är klientkontrakt och bildfiler av kontrakt från försvarsministeriet.

DDosSecrets

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian